Over Linda

Mijn naam is Linda Huibers-Taphoorn en ik ben Medisch Pedicure. Ik ben sinds 2012 getrouwd en we hebben samen 2 kinderen.

In 2004 ben ik afgestudeerd als Basispedicure op het ID-College te Leiden en in 2005 heb ik op dezelfde locatie de aantekening ‘Voetverzorging bij Diabetici’ behaald.

Op 1 juli 2007 ben ik mijn bedrijf, Pedicurepraktijk Linda, begonnen.
Twee dagen per week werkte ik in het gebouw “Rijnstaete” en ontving daar mijn klanten in een mooie ruimte in het Paramedisch Centrum. En drie dagen werkte ik ambulant, wat betekent op afspraak bij de mensen thuis of in een verzorginghuis (bv. zorgcentrum  Zuidervaart of Oudshoorn).

Tussen 2007 en 2009 heb ik ook samengewerkt met ActiVite thuiszorg, waar ik ambulante klanten van kreeg.

In 2008 heb ik de aantekening ‘ Voetverzorging bij reumapatiënten’ behaald bij Klimop-Opleidingen te Rotterdam.

Van eind 2007 t/m halverwege 2013 heb ik om de week 1 dag gewerkt als pedicure bij Ipse de Bruggen te Zwammerdam (voorheen Hooge Burch)
Sinds september 2013 ben ik volledig ambulant gaan werken.

In 2014 ben ik gaan samenwerken met verpleeghuis Oudshoorn en verzorg daar geregeld op verschillende afdelingen de voeten van de bewoners.
En ik heb sinds 2014 ook het branchediploma ‘Medisch Pedicure’ mogen behalen via Klimop-Opleidingen te Rotterdam.

Sinds het begin van mijn opleiding tot Basispedicure ben ik lid van ProVoet, de branchevereniging voor pedicures. Om hier lid van te zijn moet je als pedicure een erkend branchediploma hebben. Zo weet u als klant dat uw voeten door een vakkundige pedicure behandeld wordt.

Tevens sta ik ingeschreven bij ProCert, het Kwaliteitsregister voor Pedicures. Hierbij moet ik, voor de diploma’s en certificaten die ik bezit, vastgestelde accreditatiepunten behalen om deze geldig te houden en geregistreerd te blijven. Dit moet ik doen d.m.v. congressen, workshops en lezingen bij te wonen die hiervoor gekwalificeerd zijn. Op deze manier blijf ik altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en ontwikkelingen in ons vakgebied.