Vergoeding van verzekering bij diabetes

Als u te maken heeft met diabetes dan is het ook goed om te kijken of u een deel van de behandeling of de gehele behandeling vergoed zou kunnen krijgen via uw zorgverzekering.

Daarbij hebben we te maken met zorgprofielen. Om een zorgprofiel vast te stellen bij uw voeten moet u een afspraak maken bij uw diabetesverpleegkundige of huisarts. Die gaat dan de voeten beoordelen en daarbij ook testen uitvoeren met een monofilament en stemvork. Dit wordt gedaan om het risico aan de voeten en het gevoel in de voeten te meten.

We kunnen het zorgprofiel onderverdelen in nummers 0 t/m 4
Zorgprofiel 0 en 1 wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering (informeer wel of u bij uw zorgverzekering afdoende aanvullend verzekerd bent)
Zorgprofiel 2, 3 en 4 wordt voor een vastgesteld bedrag vergoed vanuit uw basisverzekering.

Wat moet u doen:
– Altijd eerst het zorgprofiel opvragen bij uw diabetesverpleegkundige of huisarts.

Daarna:

Bij zorgprofiel 0 en 1 kunt u daarna gewoon een afspraak maken bij mij en betaald u na de behandeling het volledige bedrag aan mij. U krijgt dan een factuur van mij die u dan zelf kunt indienen bij uw verzekering voor een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering (informeer wel of u bij uw zorgverzekering afdoende aanvullend verzekerd bent)

Bij zorgprofiel 2, 3 en 4 moet u daarna een afspraak maken bij een podotherapeut. Die gaat dan opnieuw de testen aan de voeten doen en de voeten beoordelen. Op basis daarvan kan de podotherapeut een behandelplan opstellen. Dit behandelplan bevat o.a. de informatie over hoe vaak per jaar ik als Medisch Pedicure uw voeten mag behandelen voor de vergoeding uit uw basisverzekering. Er is een vast bedrag aan vergoeding vastgesteld per behandeling. Dit gedeelte hoeft u mij dan niet te betalen na de behandeling. Ik declareer dit bedrag dan bij de podotherapeut, die dan weer op zijn/haar beurt de gegevens doorstuurt aan de zorgverzekering. De podotherapeut zal u dan naar mij of één van mijn collega’s sturen waarmee hij/zij een contract heeft en bevoegd is om uw voeten te mogen behandelen.

De podotherapeuten waarmee ik een contract heb zijn;

Padmos Podotherapie
Prins Hendrikstraat 96
2405 AL Alphen aan den Rijn
T: 0172-426700

Podocentrum Groene Hart
Dotterbloem 15
2408 LA Alphen aan den Rijn
T: 0172-587103